استارتاپ چیست؟

یکی از واژه‌های متداولی که این روزها در دنیای کسب‌وکارها زیاد می‌شنویم، استارت‌آپ است. اصطلاح استارتاپ به شرکتی اطلاق می‌شود که در مراحل اولیه فعالیت خود قرار دارد. اگر دوست دارید درباره ایده‌ها و انواع استارت‌آپ‌ها بیشتر بدانید لطفا با مرکز نوآوری کندو همراه باشید.

استارت‌آپ‌ها توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس می‌شوند که می‌خواهند محصول یا خدمات پرتقاضا را توسعه دهند. این شرکت‌ها معمولاً با هزینه‌های بالا و درآمد محدود شروع به کار می‌کنند، به همین دلیل است که به دنبال سرمایه از منابع مختلفی مانند سرمایه‌گذاران خطرپذیر هستند.

مفهوم استارتاپ

استارت‌آپ‌ها شرکت‌هایی هستند که بر ارائه محصول یا خدمت متمرکز شده‌اند. این شرکت‌ها معمولاً در شروع فعالیت مدل تجاری کاملاً توسعه‌یافتهای ندارند و مهم‌تر از آن، فاقد سرمایه کافی برای حرکت به مرحله بعدی کسب‌وکار هستند و در ابتدا توسط بنیان‌گذارانشان تأمین مالی می‌شوند.

بسیاری از استارت‌آپ‌ها برای دریافت بودجه بیشتر به سرمایه‌گذاران خطرپذیر مراجعه می‌کنند و با مشارکت آن‌ها کسب‌وکار خود را گسترش می‌دهند.

استارت‌آپ‌ها از سرمایه اولیه خود بابت تحقیقات و توسعه طرح‌های تجاری استفاده می‌کنند و با تحقیقات بازار میزان تقاضا برای یک محصول یا خدمات را تعیین می‌کنند. اما برای طرح جامع تجاری خود از بیانیه مأموریت، چشم‌انداز و اهداف شرکت و همچنین استراتژی‌های مدیریت و بازاریابی استفاده می‌کنند.

برای جذب انواع سرمایه‌گذاران خطرپذیر و فرشته استارت‌آپ‌ها به ارائه طرح تجاری نیاز دارند.

انواع استارتاپ

درست است که در دنیای مدرن امروزی، همه برای خلق نوآوری تلاش می‌کنند؛ اما صرفاً با داشتن یک ایده خوب نمی‌توانیم استارتاپ خود را راه‌اندازی کنیم. برای درک بهتر اجازه دهید شما را با شش نوع استارتاپ و ویژگی‌های مختلف آن آشنا کنیم:

انواع استارتاپ

استارتاپ‌های مقیاس‌پذیر

شرکت‌هایی که در حوزه فناوری قرار دارند اغلب به این گروه تعلق دارند. ازآنجایی‌که شرکت‌های فناوری اغلب قابلیت‌های زیادی دارند، می‌توانند به‌راحتی به بازار جهانی دسترسی داشته باشند. کسب‌وکارهای فناوری می‌توانند از سرمایه‌گذاران حمایت مالی دریافت کنند و به شرکت‌های بین‌المللی تبدیل شوند. نمونه‌هایی از این استارت‌آپ‌ها عبارت‌اند از گوگل، او بر، فیس‌بوک و توییتر. این استارت‌آپ‌ها بهترین افراد را استخدام می‌کنند و به دنبال سرمایه‌گذاران می‌گردند تا ایده‌های خود را در مقیاس بزرگ‌تری توسعه دهند.

استارتاپ‌های کوچک

این نوع استارتاپ‌ها را افراد عادی با سرمایۀ خودشان راه‌اندازی می‌کنند و به‌سرعت رشد می کنند. معمولاً سایت خوبی دارند اما برنامه ندارند. فروشگاه‌های مواد غذایی، آرایشگاهها و آژانس‌های مسافرتی نمونه‌هایی از آن هستند.

استارتاپ‌های سبک زندگی

 افرادی که سرگرم‌هایی دارند و دوست دارند با آن درآمدزایی کنند، می‌توانند یک استارت‌آپ سبک زندگی ایجاد کنند. در واقع این افراد با انجام کاری که دوست دارند امرارمعاش می‌کنند. مثل گیمرها، اینفلوئنسرها و بلاگرها.

استارتاپ‌های خریداری

در صنعت فناوری و نرم افزار، برخی افراد یک استارتاپ را از ابتدا طراحی می کنند تا بعداً آن را به یک شرکت بزرگ‌تر بفروشند. غول‌هایی مانند آمازون و اوبر استارت‌آپ‌های کوچکی را می‌خرند تا در طول زمان آن‌ها را توسعه دهند و از مزایای آن برخوردار شوند.

استارتاپ‌های بزرگ

شرکت‌های بزرگ طول عمر محدودی دارند؛ زیرا ترجیحات مشتریان، فناوری و رقبای آنان در طول زمان تغییر می‌کند. به همین دلیل است که مشاغل باید با شرایط جدید انعطاف و سازگاری داشته باشند تا بتوانند محصولات نوآورانه‌ای طراحی کنند که بتواند نیازهای مشتریان مدرن را برآورده کند.

استارتاپ‌های اجتماعی

علیرغم این باور عمومی که هدف اصلی همه استارتاپ ها کسب درآمد است، استارت‌آپ‌هایی نیز وجود دارند که برای کارهای خیر طراحی شده‌اند. به این نوع استارت‌آپ‌ها، استارتاپ اجتماعی می‌گویند. برای مثال می‌توان به مؤسسات خیریه و سازمان‌های غیرانتفاعی اشاره کرد که به پشتوانۀ کمک‌های مالی وجود دارند.

ایده‌های استارتاپی

قبل از پرداختن فهرست ایده‌های استارتاپی، گفتن این نکته ضروری است که پیش از هر اقدامی باید مشخص کنید آیا تقاضا برای ایده استارت‌آپی که می‌خواهید با آن شروع کنید وجود دارد یا خیر. ابتدا تحقیقات بازار را انجام دهید تا بتوانید تقاضا، عرضه و نیازهای مشتریان را متناسب با ایدۀ خود تجزیه‌و‌تحلیل کنید.

ایده استارتاپی

خدمات آنلاین تحویل خواربار

با توجه به نیاز امروز، تحویل مواد غذایی، ایده تجاری عالی برای شروع است. کافی است حداقل هزینه راه‌اندازی، وسیله نقلیه و پیک را داشته باشید. مردم اغلب به‌دلیل مشغله زمانی برای رفتن به خرید ندارند. خدمات تحویل خواربار آنلاین راه‌حل بسیاری خوبی است که می‌توانید آن را ارائه دهید. تمامی محصولات لازم را در هر زمان به مشتریان دهید. همکاری با فروشگاه‎‌های مواد غذایی محلی را در نظر بگیرید تا بهترین کیفیت و محصولات متنوع‌تری را به مشتریان خود ارائه دهید.

تولید پادکست

اگر دانش خاصی دارید یا در حوزه‌ای متخصص هستید، می‌توانید پادکست تولید کنید. مخاطب از محتوای ارزشمند و مفید شما استقبال می‌کند. مزیت اصلی پادکست‌ها این است که می‌توانید راحت‌ آن را بفروشید. پادکست‌هایی که اطلاعات تخصصی ارائه می‌دهند و با شنوندگان ارتباط برقرار می‌کنند؛ هزینه‌های سایر کانال‌های ارتباطی را حذف می‌کنند.

وب‌سایت آموزشی

اگر در تدریس مهارت دارید، می‌توانید یک دورۀ آنلاین راه‌اندازی کنید. این دورۀ آموزشی می‌تواند دربارۀ هر چیزی باشد: کلاس‌های آمادگی کنکور، آموزش زبان، یوگا یا مدیتیشن و.. . با این کار می‌توانید دانش‌آموزان بیشتری داشته باشید راحت‌تر بتوانید دانش خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید.

زبانشناس و آیلینگو از نمونه‌های آن در ایران هستند. این وب‌سایتها با طراحی دوره‌هایی زبان انگلیسی به مخاطبان می‌آموزند.

راه‌اندازی بلاگ

در دنیای امروز این موضوع پذیرفتنی است که وبلاگ‌نویسان بیشتر از صاحبان مشاغل بزرگ درآمد دارند. وبلاگ‌نویسان می‌توانند با قراردادن تبلیغات، نوشتن پست‌های حمایت شده، میزبانی وبینارها، ارائه خدمات به خوانندگان و ارائه فضای تبلیغاتی درآمد کسب کنند. به همین دلیل است که بلاگ‌پست، ویدیو و داستان‌های جذاب در وب سایت یا پلتفرم های رسانه‌های اجتماعی اهمیت دارد.

صنعت مورد علاقه خود را انتخاب کنید و بلاگ‌هایی بسازید که خوانندگان شما را راضی کند. فرقی نمی‌کند در هر حوزه‌ای که باشید می‌توانید یک بلاگ راه‌اندازی کنید.

بهترین استارتاپ‌های جهان

هر روز استارتاپ‌های جدیدی راه‌اندازی می‌شوند اما همۀ آن‌ها موفق نمی‌شوند و درصد کمی از آن‌ها بهترین می‌شوند. در ادامه بهترین استارتاپ‌های جهان را معرفی می‌کنیم:

  1.  اوبر (Uber)  استارتاپی است که در حوزه خدمات حمل‌ونقل فعالیت می‌کند و امکان سفر را با خودروهای شخصی و حرفه‌ای درخواستی فراهم می‌کند.
  2. ایربی‌ان‌بی (Airbnb) شرکتی است که در رزرو اقامتگاه و مسکن اینترنتی فعالیت می‌کند و امکان اجاره خانه، آپارتمان، ویلا، خانه‌های درختی و… را به مسافران فراهم می‌کند.
  3. استریپ (Stripe) استارتاپ پرداخت الکترونیکی است که به کسب‌وکارها امکان پذیرش پرداخت از طریق کارت‌های اعتباری و دیگر روش‌های پرداخت را فراهم می‌کند.
  4. وی‌ورک (WeWork)  فضای کار اشتراکی است که فضاهای کاری مثل اتاق‌های کاری، محل‌های کاری مشترک و… به کاربران خود اجاره می‌دهد.
  5. Top of Form

استارتاپ‌های ایرانی

در ایران نیز بسیاری از استارتاپ‌های معروف و پرطرف‌دار وجود دارند، که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  1. دیجی‌کالا: بزرگ‌ترین فروشگاه‌ آنلاین ایران است که در حوزۀ فروش محصولات الکترونیکی، کامپیوتری و خانگی فعالیت می‌کند.
  2. زرین‌پال: بزرگ‌ترین و پرطرفدارترین درگاه‌ پرداخت آنلاین در ایران است.
  3. تپسی: معروف‌ترین سامانه سفارش آنلاین خدمات تاکسی‌ در ایران است.
  4. دیوار: بزرگ‌ترین و معروف‌ترین پلتفرم‌ آگهی‌های رایگان در ایران است.
  5. آسان‌رزرو: سامانه‌ رزرو آنلاین هتل‌ و بلیت‌ هواپیما در ایران است.
  6. شیپور: از سامانه‌های معروف خرید و فروش کالا در ایران است.
  7. آواتک: یکی از بزرگترین سامانه‌های خدمات پس از فروش و تعمیر محصولات الکترونیکی در ایران است.
  8. آسان‌پرداخت: از معروف‌ترین درگاه‌های پرداخت آنلاین در ایران است.
  9. اسنپ‌فود: معروف‌ترین سامانه‌های سفارش آنلاین غذا در ایران است.

سخن پایانی

در این مقاله درباره تعریف استارت‌آپ، انواع و ایده‌های استارتاپی صحبت کردیم. اگر از علاقه‌مندان به راه‌اندازی استارت‌آپ هستید یا صاحب استارت‌آپ هستید و قصد توسعۀ آن را دارید و یا به سرمایه‌گذار، منتور و فضای کار اشتراکی نیاز دارید حتما با مرکز نوآوری کارگاهی کندو تماس بگیرید و با انجام اقدامات لازم و به‌موقع جزو استارتاپ‌های مطرح شوید. لطفا نظرات و سوالات خود را در انتهای همین مقاله باا ما در میان بگذارید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط