کارآفرینی چیست؟

 

همه ما می‌دانیم یکی از راهکارهای درآمدزایی و داشتن شغل کارآفرینی است. با وجود این، خیلی‌ها تعریف درستی از کارآفرینی ندارند؛ یا آن را خیلی ساده و سطحی در نظر می‌گیرند یا خیلی سخت و پیچیده. برای بعضی‌ها هم کارآفرینی نوعی رو یاست که هر کسی به آن نمی‌رسد. اگر می‌خواهید کارآفرین شوید، باید درک درستی از کارآفرینی و مراحل آن داشته باشد تا با نگرش درست کسب‌وکار خود را به‌طور موثر شروع کنید. برای اینکه بدانید تعریف دقیق کارآفرینی چیست و برای کارآفرین شدن چه فرایندی را باید بگذرانید و در نهایت پاسخ سؤالات احتمالی خود را بگیرید، لطفا تا انتهای این مقاله با مرکز نوآوری کندو همراه باشید.

 

کارآفرین کیست؟

 

برای اینکه بدانید کارآفرینی چیست، ابتدا باید بدانید کارآفرین کیست. کارآفرین یا کارآفرینان افرادی هستند که کسب‌وکارهای نوآورانه‌ای را بر اساس ایده‌ای راه‌اندازی و مدیریت می‌کند. با اینکه برای کارآفرینی به مدرک یا الزامات حرفه‌ای خاصی نیاز نداریم، اما بی‌شک برای کارآفرین شدن علاوه‌بر به دانش و مهارت‌هایی مثل خلاقیت، قدرت حل مسئله، رهبری و مدیریت به اشتیاق و انگیزه زیادی نیاز داریم.

شاید این سؤال در ذهنتان ایجاد شود که آیا شما نیز می‌توانید کارآفرین شوید یا نه. برای پاسخ باید بگوییم خوشبختانه بیشتر مهارت‌های کارآفرینی آموختنی است و تنها وجه تمایز کارآفرینان با سایر افراد در این است که کارآفرینان معمولاً شخصیت ریسک‌پذیری دارند و در مقایسه با دیگران قدرت ریسک بیشتری در تجارت دارند به همین دلیل احتمال بیشتری هم برای موفقیت دارند.

با شکل‌گیری انواع کارآفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای کسب درآمد، توسعه و رفاه بیشتر، موضوع کارآفرینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده و در حال حاضر امکانات و شرایط مناسبی برای کارآفرینی در جامعه فراهم است. بنابراین اگر روحیه کارآفرینی دارید و به آن فکر می‌کنید وقت آن رسیده است که اقدام کنید و از مشاوران و متخصصانی که در مراکز نوآوری‌ها مستقر هستند کمک بگیرید.

کارآفرینی چیست؟

 

کارآفرینی فرایندی است که از شناسایی مشکل، یافتن راهکار، طراحی کسب‌وکار تا برنامه‌ریزی و رسیدن به درآمد را شامل می‌شود. درواقع کارآفرینی به چگونگی و عملکرد ایده‌های خلاقانه برای تولید محصولات، خدمات، بهبود فرایندها، ایجاد بازارهای جدید و فرصت‌های جدید شغلی اشاره دارد.

مراحل کارآفرینی

 

برای بسیاری از افراد، کارآفرینی عنوان شغلی هیجان‌انگیزی است، زیرا حرفه‌ای پرسود و باارزش تلقی می‌شود. مسیر کارآفرینی با ارائه یک ایده عالی و کاربردی شروع و با اجرایی‌ کردن و رسیدن به درآمد ادامه می‌یابد. درست است که انواع کارآفرینی متفاوت است اما به‌طور کلی برای کارآفرینی باید این مراحل را پشت‌سر بگذارید:

مراحل کارآفرینی

۵ مرحلۀ مهم کارآفرینی

 

۱. شناسایی مشکل

 

در قدم اول باید مفهوم یا فرایندی را پیدا کنید که ممکن است زندگی مصرف‌کنندگان را آسان‌تر کند. این نیاز و مشکل باید با راهکاری همراه باشد. یعنی صرفا یافتن چالش و مشکل نباشد و نیازی در بازار شناسایی شود که بتوانید پاسخی نوآورانه و خلاقانه برای آن ارائه دهید.  

۲. ایده‌پردازی و طراحی آن

 

پس از شناسایی فرصت‌ کارآفرینی، طراحی ایده و ارائه راهکاری است که بتوانید بر اساس آن کسب‌وکاری را طراحی و تدوین کنید. در این مرحله لازم است که اجرایی بودن ایده بررسی و با نیاز جامعه ارزیابی و تطبیق داده شود.

۳. برنامه‌ریزی و طراحی کسب‌وکار

 

در این مرحله لازم است بوم کسب‌وکار، سیاست‌ها و خط‌ مشی و اهداف کسب‌وکاری خود را تدوین کنید. منابع و بودجه لازم را ارزیابی و راهکارهای مختلف برای جذب مشتری و فروش را طرح‌ریزی کنید.

۴. تامین یا جذب سرمایه

 

یکی از مهم‌ترین مراحل کارآفرینی تامین سرمایه و بودجه است. هر کارآفرینی برای شروع، راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار به منابع مالی نیاز دارد. برای این منظور روش‌های متعددی وجود دارد:

وام بانکی: افراد می‌توانند برای پوشش هزینه‌های راه‌اندازی وام‌های کم‌بهره درخواست دهند.

جذب سرمایه: برای جذب سرمایه و یافتن سرمایه‌گذار به شبکه‌سازی نیازمندید. البته شرکت‌هایی در این باره وجود دارند که با معرفی کارآفرینان به سرمایه‌گذاران نیاز آنان را برطرف می‌کنند.

۵. مدیریت ریسک و پیش‌بینی

 

در آخرین مرحله کارآفرین باید با شناسایی و مدیریت ریسک‌های مختلف، به مدیریت پایدار و بلندمدت کسب و کار خود توجه کند و برای آینده برنامه‌ریزی کند تا کسب و کار ارتقا و پایداری و رشد بیشتری داشته باشد.

سوالات متداول کارآفرینی

 

آیا کارآفرینان باید خلاق باشند؟

از خلاقیت برای مفهوم‌سازی کسب‌وکار استفاده می‌کنیم. زیرا هدف کارآفرین ارائه راه‌حل‌های خلاقانه برای مشکلات است. هر کارآفرین ممکن است تعریف متفاوتی از خلاقیت داشته باشد. داشتن مهارت‌هایی مانند مدیریت و قدرت حل مسئله می تواند به شما کمک کند تجارت خود را خلاقانه و موفقیت‌آمیز شروع کنید.

کارآفرینان چگونه می‌توانند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی ‌کنند؟

 

برای راه‌اندازی کسب‌وکار، کارآفرینان می‌توانند در حوزه صنعتی که می‌خواهند وارد آن شوند آموزش ببینند تا الزامات و انتظارات مورد نیاز برای موفقیت در آن کسب‌وکار را درک کنند. تنها موضوعی که در اوایل کار کارآفرینان ممکن است چالش‌برانگیز باشد، تامین مالی است که آن هم با سرمایهگذاری در آنچه برای فعالیت کسب‌وکار ضروری است رفع می‌شود.

موانع رایج کارآفرینی چیست؟

 

یکی از بزرگ‌ترین موانع، ارائه ایده‌است که معقول و اجرایی باشد. عوامل متعددی در اجرایی بودن ایده‌های کارآفرینی دخیل هستند مثل مکان، مخاطب و نیاز بازار. یکی دیگر از موانع رایج کارآفرینی نشناختن فرصت‌هاست. اگر درپی راه‌اندازی کسب‌وکار در شهر خاصی هستید، تحقیق در منطقه می‌تواند کمک کند تا مطمئن شوید که به محصول یا خدمات شما نیاز است.

البته در کارآفرینی ناشناخته‌های زیادی وجود دارد که تنها با سرسختی، آموزش و میزان فداکاری فرد برای تحقق ایده رفع می‌شود. بسیاری از کارآفرینان ارزش زیادی برای شغل‌آفرینی و راه‌اندازی کسب‌وکار خود دارند. این موضوع اشتیاق و قدرت آنان را برای مواجهه با مشکلات افزایش می‌دهد.

آیا می‌توان در دوران دانشجویی کسب‌وکاری را راه‌اندازی کرد؟

 

بله، امروزه در بسیاری از دانشگاه‌ها مراکز نوآوری و شتاب‌دهی وجود دارند که دانشجویان به کمک آموزش‌هایی که در این مراکز می‌بینند می‌توانند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند. برای کارآفرینی در دوران دانشجویی به صبر و پشتکار نیاز دارید. زیرا هم باید برای درس و دانشگاه زمان و انرژی بگذارید و هم برای راه‌اندازی کسب‌وکار. این امر مستلزم ایجاد تعادل، پیگیری و مشارکت بیشتر است.

نکات پایانی

 

خیلی افراد کارآفرینی را به سفری ناشناخته تعبیر می‌کنند. در این مقاله سعی کردیم با شرح کلیات کارآفرینی این مسیر را برای شما در ۵ مرحله توضیح دهیم. درست است که کارآفرینی شغل دشواری است اما اگر با آموزش و تحقیق وارد این حرفه شوید از آن لذت بیشتری می‌برید. در حرفه کارآفرینی آموزش اصلی ضروری است. برای این منظور توصیه می‌کنیم اصول کسب‌وکار را بیاموزید، ارتباطات خود را بسازید و از افراد متخصص کمک بگیرید. در طول فرایند کارآفرینی مشکلات به‌طور مکرر رخ می‌دهند و دانستن اینکه چگونه بر آن‌ها غلبه کنید ضروری است.

قبل از شروع، شاید بد نباشد داستان موفقیت یا شکست کارآفرینان را بررسی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا سرسختی لازم برای این کار را درک کنید و الهام بگیرید.

نظر شما درباره کارآفرینی چیست و چه چالش‌هایی برای آن دارید؟ لطفا در انتهای همین مقاله آن‌ها را برای ما بنویسید.

اگر به کارآفرینی علاقه‌مندید اما به راهنمایی، سرمایه یا مکانی برای تیم‌سازی نیاز دارید حتما با مرکز نوآوری کندو تماس بگیرید. مرکز نوآوری کندو در دانشگاه بوعلی از مراحل ابتدایی راه‌اندازی کسب‌وکار تا جذب سرمایه‌گذار و قرار دادان تجهیزات و امکانات مناسب در کنار شماست.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط