نقش هم‌بنیان‌گذار در جذب سرمایه

 

چرا داشتن هم‌بنیان‌گذار در جذب سرمایه اهمیت دارد؟

 

در این مقاله قصد داریم درباره اهمیت داشتن یک هم‌بنیان‌گذار و چگونگی یافتن آن بگوییم. شما قبل از اینکه به سراغ هم‌بنیان‌گذار بروید باید بدانید که نقش آن چه اهمیتی برای شما دارد و بقیه استارتاپ‌ها چه دستاوردی از حضور هم‌بنیان‌گذار داشتند. برای توضیح این موضوع به سراغ نظرات بسیاری از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خطرپذیر رفته‌ایم و نظرات آن‌ها را درباره اهمیت وجود هم‌بنیان‌گذار درباره سرمایه‌گذاری نقل می‌کنیم. به نظر شما سرمایه‌گذاران در کندو؛ شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر در غرب کشور چه اهمیتی برای حضور هم‌بنیان‌گذار قائل هستند؟

شما در جایگاه بنیان‌گذار (Funder) یک ایده عالی برای یک کسب‌وکار دارید و دست به کار می‌شوید. حال به نظر شما انجام و اجرایی‌ کردن آن به تنهایی سخت نیست؟ برای رسیدن به اهداف آیا می‌توان به تنهایی مسیر را طی کرد؟ هر کارآفرینی برای رسیدن به اهداف و چشم‌انداز خود به یک تیم موسس قوی نیاز دارد. یافتن یک هم‌بنیان‌گذار می‌تواند، یک روش عالی برای به اشتراک‌گذاری ایده و اشتیاق شما باشد. در نهایت ریسک راه‌اندازی کسب‌وکار با حضور هم‌بنیان‌گذار کاهش پیدا می‌کند.

نقش هم‌بنیانگذار در جذب سرمایه از زبان کارآفرینان برتر دنیا 

 

 

استیو بلنک (Steve Blank) کارآفرین سریالی سیلیکون‌ولی و استاد استنفورد، معتقد است: «نقطه شیرین موفقیت، داشتن  دو تا چهار موسس در هر کسب‌وکار است». توانایی اعتماد به یکدیگر برای تقسیم کارها، تحمل ریسک، همکاری خلاقانه، مسئولیت‌پذیری و ایجاد انگیزه برای یکدیگر در مرحله اولیه رشد استارتاپ کاملا حیاتی است.  همچنین دو بنیان‌گذار به جای یک نفر، به طور قابل توجهی احتمال موفقیت را افزایش می‌دهد، میزان سرمایه‌گذاری را تا ۳۰ درصد رشد و  همچنین مشتریان را سه برابر سریع‌تر بالا می‌برد.

پل گراهام (Paul Graham) سرمایه‌گذار خطرپذیر و بنیان‌گذار Y Combinator نیز می‌گوید: «تعداد کمی از استارتاپ‌های موفق فقط توسط یک نفر تاسیس شده‌اند». داشتن یک هم‌بنیان‌گذار که مهارت‌های مکمل و تمایل به سرمایه‌گذاری وقت و منابع خود در شرکت را دارد، می‌تواند راهی عالی برای تقسیم مسئولیت باشد؛ همچنین تامین انتظارات سرمایه‌گذاران نیز تضمین می‌شود. سرمایه‌گذاران دوست دارند بدانند که شما تنها شخصی نیستید که با ایده خود بسیار هیجان‌زده می‌شوید. گراهام می‌گوید: «از دید سرمایه‌گذاران، نداشتن یک هم‌بنیان‌گذار به معنای عدم اعتماد به نفس است!». یعنی سرمایه‌گذار این حس را از شما برداشت می‌کند که نتوانستید هیچ یک از دوستان خود را ترغیب کنید که در این ایده و سفر پر پیچ و خم شما را همراهی کند؛ در نتیجه احتمال ترغیب مشتری نسبت به ایده یا سرمایه‌گذاران نیز زیاد نیست.

جذب سرمایه از زبان کارآفرینان خارجی

جذب سرمایه از زبان کارآفرینان خارجی

 

نیازهای خود را یادداشت کنید!

 

قصد داریم نکاتی در مورد چگونگی پیداکردن هم‌بنیان‌گذار بگوییم. اول از همه، شما باید نیازهای خود را مشخص کنید. بنابراین یک دفترچه بردارید و پاسخ  این سوالات را یادداشت کنید.

  • چه مهارت‌هایی برای موفقیت ایده کسب‌وکار شما لازم است؟
  • نقاط ضعف و قوت شما از نظر مجموعه مهارت‌ها و شایستگی‌های تجاری چیست؟
  • چه مهارت‌ها و شایستگی‌هایی برای موفقیت کسب‌وکارتان نیاز است که شما ندارید؟
  • کدام یک از وظایف کسب‌وکار از عهده شما بر‌می‌آید؟ همچنین کدام قسمت از کسب‌وکار شما ممکن است به تخصصی نیاز داشته باشد که شما فاقد آن هستید؟

معمولا یک بنیان‌گذار استارتاپ ایده خوبی دارد اما ممکن است در مرحله اجرا با مسائلی مواجه شود. مدیران در مراحل اولیه رشد و اجرای ایده، متوجه مسائل و مشکلات نمی‌شوند تا بتوانند خلاهای کاری خود را استخراج کنند. با پاسخ به سوالات بالا، شما نیاز حضور هم‌بنیان‌گذار را حس می‌کنید.

معیارهای جست‌وجوی کوفاندر

 

بعد از این‌که به سوالات بالا پاسخ دادید باید معیارهای جست‌جوی خود را خاص‌تر کنید تا بدانید دقیقا دنبال چه کسی هستید.

  • حداقل مدرک تحصیلی مورد‌نیاز شما برای کسب‌وکار چیست؟
  • فرد باید فارغ‌التحصیل باشد یا دانشجو؟
  • تجربه کاری برای شما چه اهمیتی دارد؟
  • ویژگی‌های شخصیتی هم‌بنیان‌گذار مدنظرتان باید چگونه باشد؟ در مورد این سوال باید توجه داشته باشید که به سراغ فردی که شبیه شماست نروید و خود را به افراد هم‌فکر خود محدود نکنید.

ایجاد یک تیم موسس با افکار متفاوت و رویکردهای مختلف برای رشد شما الزامی است. باید به دنبال بنیان‌گذاری باشید که از نظر خلق‌وخو، ریسک‌پذیری، علایق و همچنین ویژگی درون‌گرایی و برون‌گرایی، متفاوت از شخصیت شما باشد. همچنین پیشنهاد می‌شود، بنیان‌گذار شما از نظر سنی و پیشینه فرهنگی با شما متفاوت باشد. بنابراین شما می‌توانید از تجربیات او بهره‌مند شوید و از یک جهان‌بینی دیگری به کسب‌وکارتان نگاه کنید. البته یک لیست جامع و مانع از آنچه که شما برای انتخاب هم‌بنیان‌گذار نیاز دارید وجود ندارد. این لیست باید توسط خود شما که بنیان‌گذار هستید و به شایستگی‌ها و نیازهایتان آگاهی دارید تهیه شود.

از کجا کمک بگیریم؟   

 

همانقدر که مهم است بدانید برای پیدا کردن هم‌بنیان‌گذار باید به‌دنبال چه چیزی باشید، دانستن اینکه کجا را جست‌‌وجو کنید نیز مهم است.

  • شبکه ارتباطات شخصی شما مکان خوبی برای شروع است، به دوستان، همکاران و هم‌کلاسی‌های خود توجه کنید. اگر با غربال‌ کردن شبکه ارتباطی خود موفق به پیدا کردن هم‌بنیان‌گذار نشدید، از آن‌ها بخواهید در جست‌جوی شخص مناسب به شما کمک کنند.
  • روش دیگر این است که از راهبر کسب‌وکار خود یا شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری بخواهید که افراد موفق و مناسب کسب‌وکارتان را با استفاده از شبکه ارتباطی‌ای که دارند به شما معرفی کنند.
  • در رویدادهای کارآفرینی، سمینارهای آموزشی، کنفرانس‌ها و دوره‌های فشرده آموزشی شرکت کنید.
  • همچنین شبکه‌های اجتماعی نیز بستر خوبی برای پیداکردن هم‌بنیان‌گذار است.

اگر همه این کارها را انجام دادید و فرد مناسب پیدا نشد یک مدیر منابع انسانی استخدام کنید تا این فرد را برای شما پیدا کند.

 


منبع مقاله نقش هم‌بنیان‌گذار در جذب سرمایه


 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط